Круизът е нещо повече от възможност да се видят няколко страни по време на едно пътуване. Нито един хотел не може да ви предложи толкова различни и екзотични услуги, колкото съвременният круизен лайнер. Приключенията, които можете да изживеете на един круиз често излизат извън рамките на стандартното.

„Дрехите не са задължителни", Bare Necessities Tour and Travel

Президентът на Bare Necessities, Нанси Тайман организира голи пътувания още откакто е на 16. Вероятно тя има право да твърди, че „онези, които могат да свалят дрехите си, са онези, които по-лесно могат да бъдат себе си, да бъдат това, което са наистина, а не онези, които ги принуждават да бъдат". Компанията предлага и почивки на курорти, където „дрехите не са задължителни".

„Круиз Трек 2008: Синият Дунав", Cruisetrek

Чарли Дейтин, продуцент на този круиз, обещава много повече от луксозните развлечения, които могат да бъдат намерени на сушата. Ще имате възможност да се радвате не само на филмите „Стар Трек", а и на игрите и дори на самите герои.

„Готически круиз и бал с маски", All Genre Travel

Първият готически круиз отплава през далечната 1989 г. и тази година предстои късметлийският No. 13. Събитието е спонсорирано от VampireRave.com и Gothic Beauty Magazine и включва плуване на лунна светлина, търгове на готически предмети и концерти с готическа музика на групи като Combichrist, Deepest Symphony и Red Flag. Лоши новини за младите - това е блуждаене само за вампири над 18 години.

Круиз на националните костюми, Hurtigruten

Норвежките круизи са известни с това, че се вият край зашеметяващи фиорди, но ако възхитителната гледка не е достатъчна за вас, може да се потопите в света на местните национални носии. Ще се насладите на несдържани форми и силни цветове - от домашното облекло до рибарските одежди. Пред вас ще се разкрият историята и легендите на тези носии.

„За любителите на Харли Дейвидсън"

Членовете на отбора на Харли Дейвидсън могат да се качат на хромираните си машини и да отплават в две посоки всяка година. Първият круиз е до мексиканската Ривиера през април. После идва круизът до Западните Кариби през ноември. Планира се и круиз до Аляска. Очаквайте обичайните разходки по бреговете, състезания (включително по дължина на брадата, по шляпане на корем и по татуировки). Единственото облекло, което ви трябва за двете нощувки, е коженото.

„Само за момичета", Premier Christian Cruises

Мотото на тази петдневна разходка от Мобайл, Аляска, до Козумел, Мексико, е „Момичетата искат само да се забавляват"*. Всички представителки на нежния пол са добре дошли. Причината, според организаторите, е проста: „Няма нищо по-вълнуващо от това да събереш група приятелки, които да си разказват историйки, да се смеят и да плачат заедно".

„Шахматни ходове", Geek Cruises

През 1998 г. Нийл Бауман си почива на един круиз четейки книга за програмирането и се замисля: „защо да не съчетае двете?". Така започват компютърните круизи „The Photoshop Fling", Mac Mania. След тях се появяват Shakespeare at Sea (букв. Шекспир на море) и Chess moves (букв. Шахматни ходове). Забавленията, състезанията и лекциите изцяло ви потапят в атмосферата на пътешествието, а също така ви дават нов поглед и ориентири със съвети „Да разбереш жертването на пионки" и „Изкуството на размяната на жертви".

„Светлина и... шоколад (и кафе)" , Regent Seven Seas Cruises

Шест-звездната луксозна линия от Форт Лаудърдейл се прицелва със своя прожектор в най-разнообразни обекти още от 2001 г. Техният интерес не само не спира, а се разширява и сега световни кулинарни величия ще се обединят и с възможно най-изкусителните съставки ще подсладят вашето седем-дневно пътуване из Карибите, което започва на 1 декември 2008 г. Може да изчакате още три дни и хванете следващия круиз, който се нарича „Шоколад и кафе" и продължава два пъти по-дълго, преминавайки през няколко държави, произвеждащи шоколад.

Круизът „Елвис", Jazz Cruises

Всяка нощ се самотни хрътки (по песента на Елвис „Hound Dog") припяват заедно песнички за хотели за хора с разбити сърца (по песента „Heartbreak Hotel") или играят рок по затворнически (по песента „Jailhouse Rock"). Но не напускайте кораба, защото почитателите на Елвис ще се забавляват много в един четиридневен круиз с още музика от Краля.

Конно тематично пътуване, Peter Deilmann Cruises

Това не е обичайното пътуване за вашето хоби. По време на 12 дневното препускащо събитие, ще можете не само да се насладите на някои от най-вълнуващите шоу програми с животни, но и да посетите ферма за коне, да научите повече за животните, за възпитателите и треньорите им. Всички това е част от незабравимото пътешествие край Арабския полуостров, стартиращо през ноември.

_____________

Girls Just Wanna Have Fun - известна песен на Синди Лопър

millionaire.bg